Címlap

Lányok napja

Nyomtatás PDF

Iskolánk egy 13 fős csoportját a„Lányok napja” alkalmából a
budapesti evosoftHungary Kft. látta vendégül.

Április 27-én reggel a 7:15-ös vonattal indultunk Pestre a Lányok napja program keretén belül az Evosoft nevű céghez.

Amikor megérkeztünk, a cég alkalmazottai kedvesen fogadtak minket üdítővel és egy kis reggelivel, a program kezdete előtt. A reggeli után 2 csoportba lettünk osztva és megkezdődött a 3 részből álló program.

Először egy olyan előadáson vettünk részt, ahol megtudtunk sok információt a programozásról és a 4-es metró programozásáról is, ami nagyon érdekes volt. Ennek örömére kipróbáltuk a kirándulásunk után a 4-es metrót is. Látványos módon mutatták be nekünk mi történik, ha a rendszer egy része meghibásodik és a biztonsági funkciókat, amik ilyenkor lépnek életbe.

Utána egy gyógyászattal kapcsolatos prezentációt néztünk végig ahol rengeteg dolgot megtudhattunk a mai orvostudományról, annak fejlődéséről. Lenyűgöző volt megtudni mennyivel gyorsabbak manapság a CT, röntgen gépek a legelső változatukhoz képest és azt, hogy milyen pontos képet tudunk kapni az emberi testről egy ilyen vizsgálat során. Sajnos egyelőre a magyar kórházakban ez a technológia még nem mindenhol elérhető, de sokat segíthetne az egészségügynek.

A program utolsó része volt számomra a legérdekesebb. A tesztelő részleget mutatták be nekünk, ahol csak erre a programra építettek nekünk egy koktélkeverő gépet (persze csak gyümölcsleveket lehetett kóstolni különböző kombinációkban). Itt elmondták, megmutatták nekünk mivel dolgoznak, mit is csinálnak pontosan. A sztereotípiákkal ellentétben nem mindenki papucsban és melegítőben ül a számítógép előtt bár erre is láthattunk példát.

A program végén ajándékokkal, ebéddel vártak minket. Pizzázás közben még lehetett beszélgetni az alkalmazottakkal, kérdezni, ha valami érdekelt minket. Én a pizzázás közben sok kérdést tettem fel és mindenre választ kaptam, megtudtam milyen végzettség, nyelvtudás kell egy ilyen nagy cégnél való dolgozáshoz. Nagyon jól éreztem magamat és tanulságos volt az egész program és segített abban, hogy, tudjam biztosan, milyen pályán szeretnék továbbtanulni.

Révay Regina 10. A

Áprilisban, egy derűs, csütörtöki reggelen ellátogattunk Budapestre és részt vettünk az evosoft által rendezett lányok napján. A négy órás előadás alatt betekintést nyerhettünk új fejlesztésekbe, kutatásokba, amelyeket az ott dolgozók interaktívan és viccesen, néhol egy-egy játékkal mutattak be. Szerintem nagyon érdekes volt sok hasznos információval gazdagodtam. Remélem  a jövőben  részt vehetek még több ilyen előadáson.

Becse Vanessza 9.Ny

A lányok napja nagyon érdekes volt. Az előadások felkeltették mindenki figyelmét. Az ott dolgozó emberek nagyon kedvesek voltak velünk. Én nagyon élveztem.

Hanzó Panna 9. Ny

Szerintem nagyon jó volt. Egyre jobban érdekel az informatikai terület. Köszönöm, hogy ott lehettem

Fehér Lilla 9. Ny

A lányok napja számomra egy igazán izgalmas nap volt. Sok érdekeset tanulhattam és megismerhettem az ott dolgozó emberek mindennapjait.. Az előadások élvezetesek és érdekesek voltak, egy percre sem unatkoztam. Nagyon jól éreztem magam. Köszönöm, hogy részt vehettem.

Morvai Nóra 9. Ny

A program célja

A Lányok Napja egy országos, interaktív, ingyenes program, amit a Nők a Tudományban Egyesület szervez középiskolás lányoknak. Ez egyben a legnagyobb, lányoknak szóló pályaorientációs kezdeményezés, amely számos országra kiterjed és egész Európában azonos napon rendezik meg.

A rendezvények révén a fiatalok betekintést nyerhetnek a műszaki egyetemek, kutatóintézetek és cégek életébe. Ennek érdekében a fogadó intézmények megnyitják laboratóriumaikat, műhelyeiket és irodáikat; találkozókat szerveznek női professzorokkal és munkatársakkal, akik eleven példaként szolgálnak arra, hogy milyen érdekes és izgalmas egy műszaki egyetemen tanulni vagy egy technológiai cégnél dolgozni. Számtalan interaktív program várja a lányokat, ahol akár hatalmas gépekkel esztergálhatnak, érdekes kísérletekbe pillanthatnak bele, kipróbálhatják a legújabb technológiai fejlesztéseket és „kütyüket”

evosoft

A cég olyan szakterületen van jelen, mint az orvostechnikai szoftverfejlesztés, a vasúti és ipari automatizálás, ipari hajtástechnológia, az elektromos autók piaca vagy az ipari rendszertesztelés.

 

 

Partneriskola

 

Szent István Királyról és a Boldogságos

Szűzről Nevezett ősrégi Papnevelő Intézet

hittan

Esztergomi Hittudományi Főiskola

erkölcstan képzésének gyakorló helye

Támogatott böngészők:

Ajánlott min. felbontás: 1152x864

Oldal látogatottság

Tagok : 4
Tartalom : 676
Webcímek : 6
Tartalom találatai : 3227486

Ki olvas minket

Oldalainkat 164 vendég böngészi

Büszkeségeink