Címlap

Bühnenstürmer Festival

Nyomtatás PDF

 

Október 2-án, kedden hajnalban mindenki nagy lelkesedéssel gyülekezett Esztergomban a híd parkolójában. Alig vártuk, hogy elinduljunk Maintalba és részt vegyünk a fiatalok nemzetközi színjátszótalálkozóján. A közel 14 órás út jó hangulatban és nagy izgatottsággal telt. Megérkezésünk után, este elfoglaltuk a szállásunkat, ahol a többi nemzet színészpalántáival egy helyen laktunk. A hosszú út után mindenki hamar elaludt.

Másnap a reggeli után hivatalosan megnyitották a fesztivált, majd 2 előadáson vettünk részt. Az elsőt a helyi színjátszó csoport adta elő. A darab egy kisfiú életéről szólt, aki mindig bajba keveredett. Ezt követően a   román 6-8 éves kisgyerekeket láthattuk, akik egy cirkuszi jelenetet adtak elő németül. Délután megismerkedtünk egy kicsit Maintallal, valamint mindenki választott egy foglalkozást, amin 3 napon keresztül részt vettünk délelőtt és délután egyaránt.

A 4-féle foglalkozás közül mindenki talált magának kedvére valót. Volt, aki a színpadi harcok kitanulása mellett döntött, de volt, olyan is, aki az állatok utánzását tartotta érdekesnek. Ezeken kívül meg lehetett   ismerkedni azzal is, hogy hogyan kell kihasználni a színpadot az előadás közben, valamint az irodalmi foglalkozáson Schiller A haramiák című művét hasonlítottuk, és ötvöztük össze Shakespeare Szentivánéji álom című vígjátékával. A foglalkozások rendkívül tartalmasan és változatosan teltek.

Csütörtök este különféle feladatokkal és játékokkal készültek a szervezők. Lehetett karaokezni és maszkokat készíteni is.

A pénteki nap nagy izgalommal telt számunkra, ugyanis akkor került sor este a mi előadásunkra. A diákok az Óz, a nagy varázsló című mesét adták elő, ami nagy sikert aratott. Bár az előadás magyar nyelven zajlott, ennek ellenére a külföldi résztvevők is rendkívül élvezték.

Szombaton Frankfurtba utaztunk, ahol megismerkedtünk a várossal, valamint megnéztük a Goethe-házat, ami nagyon különleges élményt nyújtott számomra. Ezt követően kaptunk még egy kis időt sétálni a városban, valamint az otthoniaknak ajándékot vásárolni.  Hazaérkezésünk után a szerb diákok szereplésére került sor.

Utolsó nap reggeli után kirándulni indultunk Wilhelmsbadba egy kastélyhoz. A kastély melletti park megfelelő helyet nyújtott mindenféle játékra. A játékok során egy zombi apokalipszisre is sor került, amelyből egy rendkívül vicces videót készítettek a szervezők.  Emellett a kastélyban egy gyönyörű baba- és játékkiállítást tekintettünk meg néhányan. Az fesztivált a nyitott színpad zárta le, ami azt jelentette, hogy mindenki, aki kedvet érzett magában, felállhatott a színpadra és megmutathatta tehetségét. Sok produkciót láthattunk: táncokat, énekeket, színdarab részleteket, verseket és improvizációt is. Utolsó este mindenki szomorúan feküdt le, ugyanis hétfőn hajnalban indultunk haza.

A hazaút eleinte sok alvással, majd pedig vidámsággal telt.

A Maintalban eltöltött egy hét lehetőséget adott arra, hogy fejlődhessünk a színpadi fellépésben, gyakorolhassuk az idegen nyelveket, új kultúrákat ismerjünk meg és barátokat szerezzünk.

Köszönjük szépen Tischner Anikó néninek a darab betanítását, és Gyurász Csilla néninek, Orbánné Kerekes Kati néninek, valamint Németh Katalin tanárnőnek, hogy részt vehettünk ezen a fesztiválon!

Lukóczki Anna 12.D


<<<Még több képet ide kattintva tekinthet meg>>>

 

 

FEBRUÁR HAVI ÉTLAP

MÁRCIUS HAVI ÉTLAP

______________________________________________________

Partneriskola

 

Szent István Királyról és a Boldogságos

Szűzről Nevezett ősrégi Papnevelő Intézet

hittan

Esztergomi Hittudományi Főiskola

erkölcstan képzésének gyakorló helye

Támogatott böngészők:

Ajánlott min. felbontás: 1152x864

Oldal látogatottság

Tagok : 4
Tartalom : 763
Webcímek : 6
Tartalom találatai : 4823523

Ki olvas minket

Oldalainkat 134 vendég böngészi

Büszkeségeink