Címlap Kapcsolódó anyagok Szülői nyilatkozat

Nyilatkozat

Nyomtatás PDF

NYILATKOZAT

 

A szülői szervezet 2010.10.21-i ülésén az alábbi nyilatkozatot fogadta meg:

 

Szülőként felelősséggel tartozunk gyermekeinkért. Szeretjük őket és aggodalommal nézzük mindazokat a kihívásokat, melyek szellemi, lelki és testi épségüket veszélyeztetik. Így tehát nem csak a szülői kötelesség, hanem a szeretetből fakadó féltés is azt mondatja velünk, hogy tegyük meg mindazokat a megelőző lépéseket, melyek védik és óvják felkészületlen gyermekeinket.

Az egész világra kiterjedő vízipipa divathullám elért minket is. Internetes felületek, blog-ok színes kavalkádja dicséri „egészségkímélő” szerepét, téveszti meg a gyanútlan szemlélőt ártalmatlanságával. Ne hagyjuk magunkat megtéveszteni, a vízipipázás dohányzás! Súlyosabb következményei vannak, mint azt az ártalmatlanságot sugalló felelőtlen reklámok és webes felületeken író rokonszenvezők állítják!

Szeretjük gyermekeinket és ennek tudatában értjük meg, fejlődésük, növekedésük milyen gondokkal jár. Milyen életkori sajátosságokkal kell megküzdeniük, főleg 13-14 évesen. De felelősségünk, hogy szülőkként átadjuk tapasztalatunkat, megtanítsuk őket arra, hogyan lehet szórakozni, vidámnak és boldognak lenni pótszerek nélkül.

Pótszerekről beszélünk. A vízipipa önmagában, mint a dohányzás egyik formája sem jó, de nagyobb veszélyt jelent, amikor ellenőrizhetetlen „anyagokkal” tömik meg ezeket. Vajon melyikünk szeretné, hogy gyermeke csak úgy tudjon biológiai értelemben élni, hogy függ valamilyen drogtól, de magától a nikotintól?

Keresztények vagyunk. Keresztény értékrendet követő iskolába járatjuk gyermekünket. Éppen ezért az iskola sem hunyhat szemet a probléma felett, nevelési elvei és célja egyenesen megköveteli, hogy számíthasson a szülők együttműködésére.

A keresztény iskola nem zárkózhat be, tudomást kell vennie a társadalom jelen állapotából adódó kihívásokról. Tanulói a kortársi közösségükhöz hasonlóan szembesülnek az alkoholfogyasztás, a dohányzás, a drogok, a sexting, de az önzés, a másikkal szembeni elutasítás, intolerancia problémájával. Közösséghez tartozás vágya sokszor értékei elutasítására kényszeríti őket, mely személyiségüket romboló hatású.

Az iskola betartva a Közoktatási törvényt, és a gyermekek hosszú távú érdekeit szem előtt tartva folytatja nevelő munkáját. A diákok iskolán kívüli tevékenységét elsődlegesen a család tudja irányítani. A szülői szervezet képviselői ezért kérik valamennyi szülőtársuk felelős együttműködését a vízipipázás, az alkoholfogyasztás, a dohányzás, a drogok, a sexting visszaszorítása érdekében.


Jelen nyilatkozatot a Szülői Szervezet egyhangúan megszavazta.


Esztergom, 2010. október 21.

 

 

FEBRUÁR HAVI ÉTLAP

MÁRCIUS HAVI ÉTLAP

______________________________________________________

Partneriskola

 

Szent István Királyról és a Boldogságos

Szűzről Nevezett ősrégi Papnevelő Intézet

hittan

Esztergomi Hittudományi Főiskola

erkölcstan képzésének gyakorló helye

Támogatott böngészők:

Ajánlott min. felbontás: 1152x864

Oldal látogatottság

Tagok : 4
Tartalom : 763
Webcímek : 6
Tartalom találatai : 4823663

Ki olvas minket

Oldalainkat 145 vendég böngészi

Büszkeségeink