Címlap Könyvtár

Sítábori élmények

Nyomtatás PDF

2019. január 9-én szerdán, tanítás után csomagokkal megrakodva elindultunk a Magas- Tátra nyugati tövében fekvő Zuberec nevű falucskába. Az út hosszú volt, este 7 körül értünk a szállásra, ugyanis a zord időjárási körülmények nem könnyítették meg a dolgunkat. Ettől függetlenül az este vidáman, jó hangulatban telt. Elfoglaltuk a szobákat, melyek otthonos, kényelmes hangulatot árasztottak magukból. Vacsora után még játszásra és beszélgetésre is volt időnk, illetve egy rövid balesetvédelmi oktatást is kaptunk, ami nagyon fontos és nélkülözhetetlen ilyenkor és egy esetleges lavinaveszélyre is felkészítettek bennünket.

Csütörtök reggel izgatottan ébredtünk, egy kis reggeli torna után jó étvággyal elfogyasztottuk reggelinket, majd egy gyors összepakolást követően készen is álltunk, hogy meghódítsuk a sípályát.

Óriási hó borította az egész falut, mesebeli látvány volt, ahogy a havas, csipkézett hegycsúcsok a hófödte fenyvesek fölé tornyosultak.
Amikor megérkeztünk a felvonók alatti parkolóba, csoportokra osztottak bennünket, így mindenki a saját tempójának megfelelően tudott síelni vagy snowboardozni.


Délben a pálya alján található hüttében gyűltünk össze, ahol megebédeltünk és megosztottuk egymással az addigi élményeinket, amiből volt bőven, ugyanis én ezelőtt még soha sem síeltem, így különösen hatalmas élmény volt minden pillanata, egyszerre rettegtem és egyszerre voltam hihetetlenül izgatott.
Délután 5 körül visszaértünk ideiglenes lakóhelyünkre, majd a vacsora, játék és beszélgetések után fáradtan, izomlázzal dőltünk ágyba.

A pénteki és a szombati napunk is hasonlóan telt, azt leszámítva, hogy pénteken gyönyörűen sütött a Nap, a havas táj csillogott a napfénytől, csodaszép látvány volt.

Vasárnap még volt egy kis időnk síelni, majd egy helyi kolibában (vendéglő) megebédeltünk és indultunk is haza.

Fájó szívvel búcsúztunk el a hófödte, mesebeli csúcsoktól, rengeteg felejthetetlen élménnyel gazdagodva, amit ezúton is szeretnénk megköszönni Kiss Judit tanárnőnek és Láng István tanár úrnak!

 

Fritz Petra 12.b

 

 

MÁRCIUS HAVI ÉTLAP

ÁPRILIS HAVI ÉTLAP

______________________________________________________

Partneriskola

 

Szent István Királyról és a Boldogságos

Szűzről Nevezett ősrégi Papnevelő Intézet

hittan

Esztergomi Hittudományi Főiskola

erkölcstan képzésének gyakorló helye

Támogatott böngészők:

Ajánlott min. felbontás: 1152x864

Oldal látogatottság

Tagok : 4
Tartalom : 785
Webcímek : 6
Tartalom találatai : 4997389

Ki olvas minket

Oldalainkat 126 vendég böngészi

Büszkeségeink