6szerda
2019november

Iskolai pótköpenyek: Azok a tanulók, akik otthon felejtették vagy nem találják köpenyüket, ezentúl a főépület keleti szárnyában lévő portásfülkénél, (a tornaszoba mellett) kérhetnek aznapra pótköpenyt, illetve ide vigyék vissza tanítás után.

A B-épület kapuját csak az óvodások és az alsó tagozatos tanulók használhatják. Kérem a felső tagozatos és gimnazista tanulókat ne a B-épület portáján keresztül érkezzenek meg az iskolába, és ne itt távozzanak. Nem mehetnek ki a tanulók a szünetekben az iskolából. Kérem azokat a tanulókat, akiknek az órája a B-épület portája mellett található, a termet az iskola folyosóin, lépcsőházain keresztül közelítsék meg.

November elejével megkezdődtek az OKTV első fordulói. Kérem, hogy a versenyekre jelentkezett tanulók vegyék komolyan a felkészülést, és ne felejtsenek el megjelenni! A versenyek 14 órakor kezdődnek, de előtte 30 perccel korábban legyenek már itt a versenyzők. Számukra az aznapi tanításon (igazolt mulasztás) nem kötelező részt venni.

Kérem, ne felejtsétek el, hogy a tanulmányi ösztöndíj pályázatok leadási határideje november 18.

Gyűjtést szervezünk a korábbi évekhez hasonlóan a dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett árvaházak, gyermeknevelő intézmények gyermekei számára. Hozhattok adományként számukra tartós élelmiszert, tisztítószereket vagy pénzt. Az adományokat november 20. után szállítják el a „mikulástúra” szervezői. Kérem, mindenki kapcsolódjon be tehetségéhez mérten a gyűjtésbe, ne legyetek érzéketlenek a nélkülözők iránt.

Iskolánk névadójáról és patrónájáról, Árpád-házi Szent Erzsébetről november 19-én, kedden az alábbiak szerint emlékezünk meg:

 • Gyülekezés az iskolában ½ 8-ig.
 • 730 – tól felvonulás a Bazilikába. (Ne hagyjunk itt értéktárgyat, a termeket zárjuk be!)
  • Megjelenés ünnepi öltözetben:
   • lányoknak matrózblúz, szoknya vagy nadrág, KABÁT, ünnepi fekete cipő, jelvény;
   • fiúknak: sötét nadrág vagy öltöny, fehér ing, nyakkendő, KABÁT, ünnepi fekete cipő, jelvény.
  • Az 1.A osztályt a 12.A, az 1.B osztályt a 12.B, és az 1.C osztályt a 12.D osztály tanulói kísérik fel (és vissza) a Bazilikába. A szentmisén egymás mellett ülnek, és elkísérik az elsősöket a nyakkendő átvételéhez.
 • 800– tól szentmise. Ennek keretében fr. Kiss Kornél atya megáldja az 1. évfolyamosok nyakkendőit, az 5. és 9. évfolyam (és új diákjaink, tanáraink) jelvényeit. A szentmisén új növendékeink fogadalmat tesznek.
 • A szentmise után visszajövünk az iskolába.
 • 1000 – 1300-ig tanítás nélküli munkanap keretében projektnapot szervezünk a 6-11. évfolyamok számára. (Az 5-8. évfolyamosok 12 órától, a 9-12. évfolyamosok 13 órától ebédelhetnek.)
 • 1030– tól az óvodások, az 5. évfolyam és a 9.B, 9.C, 9.Ny osztályok koszorúznak a Városháza előtt.
 • A végzős évfolyam készülhet a szalagavatóra, készítheti a tablófotókat.

Szent Erzsébet napi ünnepségünk részeként november 22-én, pénteken tartjuk bálunkat az iskola épületében. Az alkalomhoz illő öltözetet és iskolánk szellemiségéhez méltó viselkedést várva, jó szórakozást kívánok mindenkinek. (A házirend szabályai a bálra is vonatkoznak.)

 • November 22-én a nyitó táncot bemutató 11. évfolyamosok az 5. óra után, az 5-8. évfolyamos osztályok a 4. óra után mehetnek haza. Ezen a napon nincs tanulószoba, nincs napközi sem.

Esztergom, 2019. november 6.

                                                                                                                                             Valkó Miklós

A Diákönkormányzat nevében szeretettel invitálunk mindenkit november a 22-én rendezendő bálunkra.

A rendezvény menetrendje:

Erzsébet-bál estéjén lezárjuk a díszteremtől hátrafelé lévő épületrészt. Az ott lévő osztályok a patkó két oldalán kiválasztott termekben lesznek elhelyezve. Külön ruhatárat nem üzemeltetünk, minden osztály az általa használt teremben oldja meg a ruhák tárolását. Kérjük az alsóbb évfolyamokat, olyan állapotot hagyjanak maguk után, hogy a később érkező osztályoknak ne lehessen kifogása

Termek beosztása:

Kicsiknek az osztályokat elfoglalni, berendezni 16:30-tól lehet. Kitakarítva átadni legkésőbb 19:45-ig legyetek szívesek. Az alsóbb évfolyamok az „Istvános bejáraton” keresztül vonulnak ki az épületből. (ütemesen).

Számítunk a tantestület megtisztelő jelenlétére!

Köszönjük minden osztályfőnök, pótosztályfőnök és minden segítő közreműködést!

DÖK