6szerda
2019november

Tisztelt Szülők, Diákjaink, Pedagógusok!

Nagyon sok szülői értekezleten került elő, hogy a gyermekeik nem tudnak megebédelni, mert rövid az étkezésre biztosított idő, hosszú a sor, így nem marad idő az étkezésre. A felvetett problémák egy részét megkíséreljük megoldani nagyobb odafigyeléssel, de lényeges szerkezeti változtatás nélkül nem érhetünk el megoldást. A probléma abból adódik, hogy nagyon sok tanulónk étkezik a menzán: 600 tanulónak kell ételt kiosztani és időt biztosítani annak elfogyasztására.

Kérek minden szülőt, diákot és pedagógust, hogy szavazatával, véleményével segítse a döntés meghozatalát. Szavazni az elektronikus napló felületén való belépés után a Napló / Értékelés menüpontban 2019. november 8-17. között (csak egyszer) lehet. A javaslatom a következő:

Az 5. óra után az 5-8. évfolyamosok számára az ebédszünet legyen 25 perces (az eddigi 20 perc helyett), így kényelmesebben és többen tudnak ebédelni közülük. A 9-12. évfolyamon marad továbbra is 10 perces a szünet. A 6. óra után a 9-12. évfolyamosoknak legyen 25 perces a szünetük (az eddigi 15 perc helyett), és az 5-8. évfolyamosoknak 10 perces lesz a szünetük az eddigi 5 perc helyett. A 7. óra után a szünet az eddigiekhez hasonlóan 5 perces maradna. Hogy ne nyúljon túl sokáig a tanítás a 8. órák csak 40 percesek lennének.

A jelenlegi csengetési rend átalakításával a 7. órák 14:30-kor érnének véget (14:20 helyett), a 8. órák pedig 15:15-kor érnének véget (15:10 helyett).

Kérem, mérlegeljék azt is, hogy a csengetési rend változtatása kellemetlenül érintheti az Esztergomon kívül lakó diákjainkat, és akár egy órás késéssel tudnak csak haza indulni. A 7. óra után nehezebben vagy nem lesz elérhető a menetrendszerinti buszjárat Pilismarót, Dömös, Kesztölc, Epöl, Bajna, Úny, Mogyorósbánya irányába. A 8. óra után gondot okozhat a Kesztölc, Letkés irányába utazóknak a busz elérése. Ugyanakkor az új vasútállomás mellett elkészülő buszpályaudvar átadásával változhat majd a buszok menetrendje, elérhetősége is.

Tervezett új csengetési rend:

Kérek, minden érintettet szavazatával könnyítse meg döntésünket. Kérem, a szülők közül csak azok vegyenek részt a véleménynyilvánító szavazáson, akiknek gyermeke az 5-12. évfolyamon tanul!

Esztergom, 2019. november 05.

Valkó Miklós
igazgató