26kedd
2019november

Kedves Diákjaink!

Köszönöm mindenkinek a múlt héten tanúsított munkáját, hozzáállását. Nektek és tanáraitoknak köszönhetően nagyon jól sikerült az Erzsébet-nap. Összeszedett projekteket mutattak be felkészült diákcsoportok.

Az Erzsébet-bál hosszú évek óta a legsikeresebb volt minden tekintetben. Bálhoz illő öltözetben jelentetek meg, jó volt a zeneválasztás, ezt tükrözi az is, hogy a tornacsarnokban nagyon sokan táncoltak mind a kisebbek, mind a nagyobbak bálján. Köszönöm a színvonalas nyitótáncokat. Köszönöm, hogy a 11. évfolyamosok a nyitótáncuk után is ott maradtak, és meghatározói voltak a bál hangulatának. Köszönöm a diákönkormányzat befektetett munkáját, eredményes, sikeres volt.

2019. november 29-én, pénteken volt diákunk, Pásztó Levente, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója tart továbbtanulási tájékozatót, mutatja be egyetemét a 11. évfolyamos osztályoknak az alábbi rend szerint:

  • 2. óra  11.D    (10.C osztályterme)
  • 3. óra  11.A     (osztályteremben)
  • 5. óra  11.B     (osztályteremben)
  • 7. óra  11.C     (osztályteremben)

2019. november 29-én, pénteken a 12. C és 12. D osztály tanulói a délutáni szalagavatóra való tekintettel a 4. óra után hazamehetnek. Kérem, a délelőtti tanítási órákon mindenki jelenjen meg!

2019. november 29-én, pénteken és 30-án, szombaton délután 17 órai kezdéssel tartjuk a végzősök szalagavató ünnepélyeit. Kérek minden osztályt, hogy termeit tisztán és rendezetten hagyja el a pénteki tanítás után, tornafelszerelését vigye haza (kimosni), rajzfelszerelését tegye be a szekrényébe. A padok legyenek üresek és tiszták. A 11. évfolyamosok olyan lelkes, udvarias segítségét kérem, amilyet jövőre ők is szeretnének kapni.

December 1-jével, vasárnappal megkezdődik az új egyházi év, elkezdődik az adventi időszak. Egy édesanya 9 hónapig várja gyermeke megszületését. Megéli azt a csodát, hogy a méhében egy új élet keletkezik és bontakozik ki. Nem tud róla még semmit, csak azt, hogy az övé lesz. A család felkészül a csoda befogadására: nemcsak új kiságyat, mózeskosarat vesznek, hanem a szívükben melengetik a várakozást. Ehhez a várakozáshoz csatlakozhatunk adventben: teli vagyunk kudarccal, esetlenséggel, megbántódással és bűnnel. Várakozva, készülgetve átélhetjük újra a csodát, az Atya Szabadítót küld, aki kivezet minket a sötétségből a fénybe, aki meggyógyítja sebeinket.

A felkészülés, várakozás részeként szervezünk számotokra december 12-re, csütörtökre gyónási alkalmat. Éljetek minél többen a lehetőséggel!

Osztályainkban hagyománnyá vált az „angyalkázás”, amikor megajándékozhatjuk egymást. Váljon ez a hagyomány közösségépítő forrássá! Az adventi időszak angyalkázása sok lehetőséget adhat a kreativitásra, apró meglepetésekre, egy-egy mosolyra, gesztusra, ölelésre, beszélgetésre, egymás megsegítésére. Ne hagyjátok, hogy az angyalkázás kiüresedett hagyománnyá, felesleges kacatok, vicces, esetleg későbbi fegyelmi tárgyalásokba torkolló dolgok ajándékozásává váljon.

2019. december 2-án, hétfőn P. Csóka Péter János, a pálos rend tartományfőnöke tart előadást a díszteremben a 7. órában a 9.A / 9.C / 9.D / 10.A / 10.D osztály számára. Az osztályokat az órát tartó szaktanárok kísérjék a díszterembe.

2019. december 3-án, kedden a 7. órában a díszteremben iskolánk öregdiákja, Pudleiner Kristóf mutatja be a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégiumot a végzős évfolyamnak.

2019. december 5.-én, csütörtök délután 15-17 óra között szaktanári fogadóórákat tartunk. Kérek minden tanulót, értesítse a szüleit erről a lehetőségről. A fogadóórákra a szülők az e-napló felületén november 23-tól, szerdától jelentkezhetnek. Kérem, hogy a termeket a fogadóórák napján különösen tisztán és rendezett állapotban hagyjátok el!

2019. december 7-én, szombaton angol nyelvvizsga lesz iskolánkban. Kérem a főépület emeleti patkójában elhelyezett osztályokat, hogy pénteken rendezetten, tisztán hagyják el termeiket.

Decemberben két szombati nap, 2019. december 7. és 14. munkanap-áthelyezés miatt az egész országban munkanap és így tanítási nap is. Iskolánkban ezeket a napokat az egyes osztályok különböző időpontokban tanítás nélküli munkanapként a kétnapos lelkigyakorlatok és az egynapos lelkinapok szombatjaival dolgozták le vagy fogják később ledolgozni. Ezért ezen a két szombati napon nincs tanítás, kivéve azoknak az osztályoknak, akiknek ezen napok egyikén van lelkinapjuk.

Esztergom, 2019. november 25.

Valkó Miklós
igazgató