12csütörtök
2020november

Tisztelt Szülők! Kedves Diákjaink!

2020. november 11-től a Kormány döntése alapján a 9-12. évfolyamok tanulmányaikat iskolán kívüli, digitális oktatásban folytatják. (Óvodánk változatlan formában működik; és továbbra is a normális, megszokott keretek között folyik az oktatás az 1-8. évfolyamokon, mind a felső tagozaton, mind a gimnáziumban.)

A 9-12. évfolyamosok órarendjét átalakítjuk, erről legkésőbb pénteken kapnak pontos információt a diákok osztályfőnöküktől. Az új, csak a digitális oktatási rendre érvényes ideiglenes órarendben csökkentjük a napi óraszámokat. Az új órarend hétfőtől (november 6.) lép életbe. (A 9-12. évfolyam ideiglenes órarendje el fog térni az E-naplóban találhatótól!)

Az oktatásra – tanulásra, információk megosztására a Google Classroom rendszerét használjuk.

A tanulók a feladatokat reggel 8 óráig kapják meg. Pénteken 16 óra után és hétvégén nem kapnak új feladatokat, de lehet olyan feladatuk, amit péntek reggel kaptak, és legkésőbb vasárnap estig kell leadniuk. Az elkészített feladatokat a szaktanár által kijelölt napon legkésőbb 20 óráig kell leadniuk. Naponta 2-4 élő on-line órája lesz a gyerekeknek.

Azok a tanulók, akiknek nincs számítógépük vagy internetkapcsolattal rendelkező mobiltelefonjuk, péntekig jelezzék osztályfőnöküknek. Számukra az iskolában, az informatikateremben biztosítjuk az online tanulás lehetőségét. Kérem, hogy ezek a tanulók hozzanak magukkal fülhallgatót a járványveszélyre való tekintettel!

Az EMMI határozata lehetővé teszi, hogy szükség vagy igény esetén kiscsoportos konzultációt tartsunk. Ilyen konzultációkat tervezünk a szóbeli érettségire készülőknél és a nyelvi előkészítő évfolyamosok nyelvoktatásánál.

Az érettségi vizsgákat a járványügyi szabályok betartása mellett minden középiskola megszervezi. Az Oktatási Hivatal által szervezett versenyeket (pl. OKTV) megtartjuk.

Azok a 9-12. évfolyamos tanulók, akik befizették novemberi hónapra az étkezést, abban a hónapban, amikor visszatérünk a hagyományos nappali tagozatos oktatásra (januárban), arányosan kisebb összegért újra igénybe tudják venni az étkezést. Azok a tanulók, akik számára nem biztosítható az otthoni étkezés, kérem, péntekig jelezzék az osztályfőnöküknek, hogy az iskolában szeretnének ebédelni!

Esztergom, 2020. november 11.

Valkó Miklós
igazgató