Tisztelt Szülők, Diákok!

Örülök annak, hogy alkalmazottjaink és diákjaink közül nagyon sokan beoltatták magukat koronavírus elleni védőoltással.

Az elmúlt 2 év tapasztalata után tudjuk, hogy diákjaink itt az iskolában akarnak tanulni, és nem otthon egyedül egy monitor előtt üldögélve. Mi pedig itt az iskolában szeretnénk tanítani a diákokat. Szeretnénk látni a tanulók reakcióit, megmagyarázni – felelni a feltett kérdéseket.

Az új delta variáns korona vírus fertőzőképessége sokkal jelentősebbnek tűnik, mint a korábbi vírus változatok. Ezen a héten egymástól függetlenül több környezetünkben élő személy is pozitív korona vírus teszt eredményt mutatott.

A jelenlegi hatósági szabályok szerint karanténba kerül az, aki 10 percnél tovább tartózkodik 1,5 – 2 méteren belül maszk nélkül koronavírussal fertőzött személlyel. Fertőzött személynek minősülünk a betegség első tüneteinek megjelenése előtti második naptól. Ha egy tanulóról kiderül, hogy koronavírus tesztje pozitív, akkor karanténba kerülhetnek egész osztályok és azok a tanulócsoportok, amelyeknek tagja az adott diák.

A fenti szempontok mérlegelése után nevelőtestületünk úgy döntött a november 10-i értekezletén, hogy az iskolánk területére belépő minden személynek szájat és orrot teljesen takaró maszkot kell hordania 2021. november 15. hétfőtől.

Kérem, kérjük, hogy mindenki tartsa be a maszkviselés előírását!

Esztergom, 2021. november 12.
Valkó Miklós
igazgató