Tisztelt Pedagógusok!

Tisztelt Szülők!

2022. január 15-tel megváltozott az iskolák koronavírussal kapcsolatos eljárásrendje. Az iskolai járványkezelési protokoll változása mögött a jóval fertőzőképesebb, de a fiatalok körében enyhébb tüneteket okozó omikron variáns előtérbe kerülése és az 5-11 évesek átoltottságának folyamatos növekedése áll.

Az új eljárásrend értelmében az iskolák 1-12. évfolyamán – amennyiben egy iskolai tanuló esetében COVID-19 fertőzés igazolódik- , a fertőzött tanuló 7 napra karanténba kerül. A 7 nap karantén akkor szűnik meg, ha a beteg már legalább 3 napja láztalan és a légúti tünetei megszűntek.

A beteg tanuló 3 nap tünetmentessége, valamint a tünetek kezdetétől számított 5. napon végzett negatív gyorsteszt-eredmény esetén az elkülönítés feloldható, és a tanuló visszatérhet az intézménybe.

Az érintett osztályban, tanulócsoportban folytatódik a jelenléti munkarend szerinti nevelés-oktatás azon tanulók számára, akik oltottak.

A fertőzöttel kontakt személynek minősülő, nem oltott tanulók 5 napra karanténba kerülnek. Kontakt személynek minősül az a be nem oltott, aki a tünetek megjelenése előtti 2 napban 2,5 méteren belül tartózkodott 15 percen túl a fertőzött személlyel. A karantén kezdetét a fertőzött személlyel történt utolsó találkozás napjától számítják.

A karanténba kerültek számára a karantén időtartama alatt az intézmény gondoskodik az előrehaladáshoz szükséges információk (így különösen a feldolgozott tananyag, a házifeladat) megküldéséről. Azokban az osztályokban, ahol a tanulók egy része a fentiek miatt átmenetileg nem vehet részt a jelenléti oktatásban, lehetséges olyan módon megszervezni az oktatást, hogy az otthon lévők online módon bekapcsolódhassanak.

A karantén miatt mulasztó tanulók óráit az osztályfőnökök „hatósági igazolás”-ként igazolják.

Esztergom, 2022. január 17.
Valkó Miklós