22hétfő
2022augusztus

Tisztelt Szülők! Kedves Diákjaink!

Az új tanév 2022. szeptember 1-én, csütörtökön kezdődik.

A tanévet – hagyományinkat követve – a bazilikában 8 órakor kezdődő szentmisével (Veni Sancte Spiritus) nyitjuk meg.

A tanulók az osztálytermükben gyülekeznek, és együtt vonulnak fel a bazilikába legkésőbb 7:30-as indulással. Kérek minden tanulót, hogy időben, 7:15-ig érkezzen meg az iskolába.

A tanévnyitó napján mindenkinek iskolai ünneplő ruhában kell megjelennie, és egész nap ezt az ünneplő viseletet hordjuk.

  • lányok egyenszoknya, matrózblúz, iskolai jelvény, fekete, alkalomhoz illő cipő;
  • fiúk sötét szövetnadrág, betűrt fehér ing, iskolai nyakkendő, iskolai jelvény, fekete, alkalomhoz illő cipő.

A szentmise után a tanítás osztályfőnöki órákkal kezdődik meg. A tanítási órák alatt kapják meg a tanulók a tankönyveiket. Kérjük, a tartós használat érdekében kössék be otthon a tankönyveket (lehetőleg áttetsző borítóval)!

A délelőtt folyamán fénykép készül az osztályokról, illetve az új tanulókról.

2022. szeptember 5-ig jelentkezhetnek érettségi vizsgára azok a tanulók, akik előrehozott vagy szintemelő érettségi vizsgát akarnak tenni az őszi érettségi vizsgaidőszakban. Kérem, a jelentkezés előtt feltétlenül egyeztessenek erről szaktanárukkal!

Legkésőbb szeptember 8-ig adhatják be írásbeli kérvényüket azok a 11-12. évfolyamos tanulók, akik a szabadon választott fakultációs tantárgyaikat meg szeretnék változtatni. (Az ehhez szükséges formanyomtatvány letölthető a honlapunkról a gimnázium oldalán a kérelmek menüpontban.

Esztergom, 2022. augusztus 21.

Valkó Miklós