21hétfő
2023augusztus

Kedves Diákjaink! Tisztelt Szülők!

Az új tanév 2023. szeptember 1-én, pénteken kezdődik meg.

Ezen a napon a Szentlelket hívjuk segítségül, adjon erőt az új tanévben, töltse be szívünket lelkünket derűvel, jókedvvel, szorgalommal, kitartással. Szentmise keretében kérjük a Szentlelket, hogy a tanév során meghalljuk és meghallgassuk sugallatait, hogy Atyánk előtt növekedhessünk bölcsességben és kedvességben.

  • A Veni Sancte az 1-4. évfolyam számára 8 órakor kezdődik a Vízivárosi templomban.
  • Az 5-12. évfolyamosok tanévnyitó szentmiséje 8:15-kor kezdődik a Bazilikában. Kérem, az osztályok együtt induljanak el az osztálytermükből. (Nem a Bazilika előtt gyülekezünk.)

Szeptember 1-én iskolai ünneplőben jelenünk meg az iskolában egész nap. (A hiánytalan iskolai ünneplő feltétele annak, hogy valaki részt vehessen a szentmisén.)

Szeptember 1-én kapják meg a tanulók a tankönyveiket az iskolában, illetve az 1-4. évfolyamosok a füzeteiket.

Szeptember 5. a határideje annak, hogy az őszi érettségire jelentkezzenek a 11-12. évfolyamosok. (Kérem, egyeztessenek erről a szaktanárukkal és osztályfőnökükkel! A jelentkezéshez szükséges a személyi igazolvány, lakcímkártya, születési anyakönyvi kivonat).

Szeptember 8. a határideje annak, hogy a 11-12. évfolyamos tanulók megváltoztassák a szabadon választott fakultációs tantárgyukat. (Tantárgy felvétele, leadása, cseréje csak írásos, szülő által is aláírt kérelemmel történhet.) Szeptember 11-től a tantárgyakat nem lehet megváltoztatni, mulasztás és osztályzás tekintetében azonos súllyal kell figyelembe venni, mint a kötelező tantárgyakat.

Szeptember 15-16-án (pénteken és szombaton) tartjuk hagyományos osztálykirándulásainkat. Az időpontot az osztályfőnökök már az előző tanév során kihirdették, így biztosan nem ütközik senkinek az egyéb programjaival. Számítok mindenkinek a jelenlétére, hogy az osztályközösségek megerősödve, felfrissülve kezdhessék el az új tanévet.

Szeptember 6-án 16:30-tól az 5. évfolyamosok és a 9.C, 9.Ny osztályosok szülei számára szülői értekezletet tartunk. Ezen az alkalmon bemutatkoznak az osztályt tanító szaktanárok is.

Szeptember 23-án, szombaton tanítási napot tartunk iskolánkban.

Szeptember 1-vel áttérünk az államilag előírt KRÉTA elektronikus napló használatára. Kérjük megértésüket, türelmüket az új rendszer bevezetése során. A belépéshez szükséges azonosítókat, jelszavakat a későbbiekben, a rendszer adatbázisának feltöltése után tudjuk majd generálni.

Esztergom, 2023. augusztus 24.
Valkó Miklós