Én hiába szeretem a szobám csendjében
az utcagyereket. Nem arra van szüksége,
hogy könnyes, szende szemembe nézzen,
hanem hogy legyen kenyér az asztalán,
fedél a feje fölött, étel a tányérján,
ceruza a kezében, takaró az ágyán,
kapjon jó szót, simogatást.

Csaba testvér ofm

Kedves Diákjaink!
Tisztelt Szülők!
Kedves Pedagógusok, Munkatársaim!

Az elmúlt években a „Mikulás-túra” keretében segítséget nyújtottunk a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekeinek. Minden évben gyűjtöttünk, és ti hoztatok, küldtetek tartós élelmiszert, tisztítószereket és egyebet, hogy ezeket november végén kiszállítsák az alapítvány által fenntartott gyermekotthonokba.

A koronavírus járvány nehéz helyzetbe hozta az alapítványt is. Böjte Csaba testvér nem járhat adománygyűjtő körutakra, az alapítvány forrásai elapadóban vannak. A Mikulás-túra szervezői a határzár miatt nem juthatnak el Erdélybe. A szervezők azt kérik, hogy idén ebben a rendkívüli helyzetben pénzzel támogassuk az alapítvány munkáját.

Kérem az iskola minden tanulóját, a diákok szüleit és nevelőiket, hogy tehetségükhöz mérten támogassák a Szent Ferenc Alapítvány gyermeknevelő munkáját. A pénzbeli támogatásokat az osztályfőnököknek és az iskolatitkároknak lehet átadni.

A gyűjtés október 15-ig tart.

Esztergom, 2020. szeptember 22.
Valkó Miklós

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány honlapjának címe: https://szentferencalapitvany.org/

Ha valaki közvetlenül szeretne az alapítvány számára átutalni, itt megteheti:

Magyar Külkereskedelmi Bank
10300002-20145639-00003285
számlaszámra

Az alapítvány közhasznú szervezet, így jogosult adókedvezmény igénybevételére szolgáló adóigazolást kiállítani. Kérjük ezért, hogy a támogatás befizetése vagy átutalása mellett tüntesse fel nevét, lakcímét és adóazonosító jelét!