Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/d/4/d4aef5f8-8e30-4093-9462-642704553c8a/szent-erzsebet.hu/web/wp-content/plugins/page-links-to/classes/plugin.php on line 725
Tanévkezdés 2020/2021 – Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola
23vasárnap
2020augusztus

Kedves Diákjaink! Tisztelt Szülők!

Nagy örömmel köszöntök mindenkit az új tanévben. Hosszú kihagyás után ismét találkozhatunk, találkozhattok egymással. Adjunk hálát együtt az előző tanév sikeres befejezéséért, a hosszú és szép nyári vakációért, és kérjük a Jóisten segítségét a következő iskolai évre. Hiszek abban, hogy mindannyian valamilyen csodálatos feladatra kaptunk meghívást. Feladatunk van, küldetésünk arra, hogy egy kicsit boldogabb hely legyen ez a világ.

Idén jubileumi tanévet kezdünk el, iskolánkat 20 évvel ezelőtt alapította újra a Szent Vincéről Nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek Társulata. Ünnepeljünk együtt egész évben!

A 2020-2021-es tanévet „hagyományos” módon, nappali munkarenddel kezdjük el.

Szeptember 1-én, kedden legkésőbb 7 óra 30-ig érkezzen meg minden tanuló az osztályába, iskolai ünneplő ruhában. Kérem, mindenki hozzon magával maszkot! Az osztályok ekkor indulnak el, hogy szentmise keretében hívjuk a Szentlelket, segítsen minket a mindennapjainkban. A szentmisék 8 órakor kezdődnek:

  1. 1-4. évfolyam             Vízivárosi Szent Ignác templomban

Csepregi Róbert

  • 5-8. évfolyam             ferences Szent Anna templom

fr. Komáromi Előd

  • 9-12. évfolyam           Bazilika

Dr. Török Csaba

A szentmisék után a Bazilika lépcsőin fotókat készítünk az egész iskoláról.

Az első tanítási napon osztályfőnöki órákat tartunk. Minden tanuló megkapja névre szólóan az előre összekészített tankönyveit. (Táskát hozzon mindenki a könyvek hazaszállítására!) Az osztályokról az évkönyvünkhöz osztályfotókat készítünk.

Új tanulóinkról (1., 5. és 9. évfolyamosokról) az elektronikus napló számára fotókat készítünk.

Tanítás után azon 9. B és C osztályos tanulóink, akik első idegen nyelvként az angol nyelvet jelölték meg, szintfelmérő dolgozatot írnak angol nyelvből. A dolgozat eredménye alapján történik majd besorolásuk a megfelelő nyelvi csoportba.

11. és 12. évfolyamos diákjainknak szeptember 4-ig van lehetőségük arra, hogy a szabadon választott emelt szintű érettségire felkészítő órákra szóló jelentkezésüket a szülő által is aláírt írásbeli kérvénnyel megváltoztassák (új tantárgyat vegyenek fel, cseréljenek vagy tantárgyat leadjanak).

Az őszi érettségi vizsgákra legkésőbb 2020. szeptember 7-ig lehet jelentkezni.

Mindenkinek sikerekben és eredményekben gazdag új tanévet kívánok!

Esztergom, 2020. augusztus 22.

Valkó Miklós