23vasárnap
2020augusztus

Kedves Diákjaink! Tisztelt Szülők!

Nagy örömmel köszöntök mindenkit az új tanévben. Hosszú kihagyás után ismét találkozhatunk, találkozhattok egymással. Adjunk hálát együtt az előző tanév sikeres befejezéséért, a hosszú és szép nyári vakációért, és kérjük a Jóisten segítségét a következő iskolai évre. Hiszek abban, hogy mindannyian valamilyen csodálatos feladatra kaptunk meghívást. Feladatunk van, küldetésünk arra, hogy egy kicsit boldogabb hely legyen ez a világ.

Idén jubileumi tanévet kezdünk el, iskolánkat 20 évvel ezelőtt alapította újra a Szent Vincéről Nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek Társulata. Ünnepeljünk együtt egész évben!

A 2020-2021-es tanévet „hagyományos” módon, nappali munkarenddel kezdjük el.

Szeptember 1-én, kedden legkésőbb 7 óra 30-ig érkezzen meg minden tanuló az osztályába, iskolai ünneplő ruhában. Kérem, mindenki hozzon magával maszkot! Az osztályok ekkor indulnak el, hogy szentmise keretében hívjuk a Szentlelket, segítsen minket a mindennapjainkban. A szentmisék 8 órakor kezdődnek:

  1. 1-4. évfolyam             Vízivárosi Szent Ignác templomban

Csepregi Róbert

  • 5-8. évfolyam             ferences Szent Anna templom

fr. Komáromi Előd

  • 9-12. évfolyam           Bazilika

Dr. Török Csaba

A szentmisék után a Bazilika lépcsőin fotókat készítünk az egész iskoláról.

Az első tanítási napon osztályfőnöki órákat tartunk. Minden tanuló megkapja névre szólóan az előre összekészített tankönyveit. (Táskát hozzon mindenki a könyvek hazaszállítására!) Az osztályokról az évkönyvünkhöz osztályfotókat készítünk.

Új tanulóinkról (1., 5. és 9. évfolyamosokról) az elektronikus napló számára fotókat készítünk.

Tanítás után azon 9. B és C osztályos tanulóink, akik első idegen nyelvként az angol nyelvet jelölték meg, szintfelmérő dolgozatot írnak angol nyelvből. A dolgozat eredménye alapján történik majd besorolásuk a megfelelő nyelvi csoportba.

11. és 12. évfolyamos diákjainknak szeptember 4-ig van lehetőségük arra, hogy a szabadon választott emelt szintű érettségire felkészítő órákra szóló jelentkezésüket a szülő által is aláírt írásbeli kérvénnyel megváltoztassák (új tantárgyat vegyenek fel, cseréljenek vagy tantárgyat leadjanak).

Az őszi érettségi vizsgákra legkésőbb 2020. szeptember 7-ig lehet jelentkezni.

Mindenkinek sikerekben és eredményekben gazdag új tanévet kívánok!

Esztergom, 2020. augusztus 22.

Valkó Miklós