Föld napja a Csillag csoportban

Mióta minden kisgyermek az otthonában tölti „óvodás napjait”, igyekszünk az internet segítségével, kis tevékenységek felajánlásával, egy-egy mese, vers, ének meghallgatásával segíteni azt, hogy felidéződjenek, ne felejtődjenek el a gyermekekben az óvodában eltöltött szép napok. A Csillag csoportba három éves kisgyermekek járnak. Megpróbáljuk bemutatni hogyan, milyen tevékenységekkel próbáltuk ezen a héten megünnepelni a Föld napját úgy, hogy mindenki otthon van, de mégis együtt vagyunk.

Én Istenem, de jót tettél,
Mennyi szépet teremtettél.
Eget, Földet, fát, virágot,
Ezt az egész nagyvilágot. Ámen.

 E köré, a gyermekek által már jól ismert, kis imádság köré építettük a tevékenységeket. Hiszen a Föld napja alkalmából, a kiscsoportosokkal az a célunk, hogy vegyék észre, mutassuk meg nekik a környezetükben lévő szép virágokat, lepkét, gilisztát stb. A szülők nagy segítségünkre voltak ebben, amit NAGYON-NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÜNK!!!!

Volt mese, amely pillangókról, tulipánról szólt. Ez motiválta a gyerekeket, hogy a természetben ők is keressék, figyeljék meg a tavaszi növényeket, állatokat. Felfedeztük szépségét, hasznát az egyszerű, de gyönyörű kis pongyola pitypangnak, és lehetett belőle mézet főzni, vagy csak bóbitáját jó messzire fújni. Kézműveskedést szinte minden napra ajánlottunk, mert sok kisgyermek szívesen végzi. Lehetett ragasztani pillangót, krumplival nyomdázni pitypangot, üveggolyóval festeni a Földet, vagy liszttel rajzolni. Mindenki kedvére választhatott. A versek, mondókák ismétlése sem maradt ki, mint pl.:

Akinek a szeme kék, takarója a nagy ég.
Akinek a szeme zöld, puha ágyat vet a Föld.
Akinek barna, eledele alma.
Akinek fekete, liliom a tenyere.

 Azzal zárjuk a hetet, hogy ha már ilyen szép Földön élhetünk, akkor vigyázzunk is rá nagyon.

„Jól vigyázz kicsi kéz mit teszel….”

Mindenkinek kívánunk jó egészséget, hogy minél hamarabb találkozhassunk ismét az óvodában.

Évi néni, Rita néni, Marika néni, Andi néni, Gabi néni