„Zöld próba” a Liliom csoportban


Az óvoda nagycsoportosai az otthonlét alatt is aktívan töltik mindennapjaikat. A Liliom csoport gyermekei az elmúlt héten egy ’zöld próbát’ álltak ki, hogy megtudják mennyire élnek környezetbarát módon.

Első ízben a jó megfigyelőképességüket tehették próbára. A teremtett világ kincseinek felfedezésével rácsodálkoztunk a természet legapróbb szépségeire. Megfigyeltük a fűben rejlő apró virágokat, kertünk legapróbb állatait és otthonaikat. A kincskeresés után már könnyedén ment az ötletelés, hogyan is tehetnénk szebbé környezetünket.

A gyermekek és családjaik a legkülönbözőbb oldalakról közelítették meg Földanya védelmét. Kezdésnek a zöld ünnepen Földünk színeibe öltöztünk és hálát adtunk a Mennyei Atyának ezért a sok jóért és szépért, amit a természet ad nekünk. Létrehoztunk egy Zöld könyvet is, vagyis összegyűjtöttük a Liliom csoport szabályait, amik betartásával odafigyelünk világunkra.

Az óvodai hét utolsó napján, nem csak Szent Györgyről emlékeztünk meg az újrahasznosított sárkányokkal, de a sikeres próbatételekért járó fejdíszek is elkészülhettek.

Sok szeretettel!

Óvónénik