Hangyahíd – avagy művészettel hidat építeni

Az őszi szünet után iskolánkba látogatott Pipei Borbála, a 48.Hídőr Párkányból. Rendhagyó technika óra keretén belül  drótfonat-, textil- és más különböző technikával hangyákat készített iskolánk 5. és 6. évfolyamos diákjaival, hasonlóan, mint ahogy vàrosunk és Párkány város több iskolájának tanulóival is. A közös alkotásokból december végén kiállítást tervez. 

Azért választotta a hangyákat témául,  mert a hangyák, ha bajba kerülnek, vagy veszély fenyegeti őket, esetleg egy legyőzhetetlen akadály gördül eléjük, összekapaszkodnak, testükből hangyahidat építenek, – mintegy ezzel is az összefogásra buzdított. 

A hídőr szolgálat  a párkányi származású – jelenleg Svájcban élő – Frühauf házaspár kezdeményezésére jött létre és célja a különböző kultúrák elfogadása és tisztelete, szellemi hidak építése.

Az első Hídőrök – Eva-Maria Würth és Philippe Sablonier Svájcból – 2004 májusában érkeztek Párkányba, őket Hollandiából, Németországból, Ausztráliából, Nagy-Britanniából és Új-Zélandról érkező művészek követték.

Pipei Borbála immár a 48. Hídőr, akinek ezúton is köszönjük az érdekfeszítő előadást és izgalmas foglalkozást. 

rpt

Forràs:
http://www.bridgeguard.org/hu/
https://www.bumm.sk/regio/2019/05/10/uj-epuletet-terveznek-a-parkanyi-hidfohoz

Hasonló bejegyzések: