Beszámoló a IV. kcs. fiú Kosárlabda Városi Diákolimpia versenyéről

Az elmúlt hét sem telt el eseménytelenül a városi diáksport életében, a Diákolimpia versenyeinek következő fordulóját rendezték kosárlabda sportágban.

A IV. korcsoportos fiúk mérkőztek a Város Diákolimpiai Bajnoka címért, az első fordulóra január 22-én került sor. Ezen a napon iskolánk csapata mindkét mérkőzését megnyerte, ugyancsak győzelemmel zárt nagy riválisunk a Dobó Katalin Gimnázium csapata is. A következő fordulót március 4.-én rendezték meg. Itt az első mérkőzésünket a Dobó Katalin Gimnáziummal játszottuk, melyet csekély különbséggel ugyan, de elvesztettünk 23:19-re. A következő mérkőzésünket a Petőfi Sándor Általános Iskolával játszottuk, amit ismét tudtunk hozni 37:25-re. Az ezt megelőző mérkőzésen a Babits Mihály Általános Iskola egy nagyon szoros mérkőzést vívott a Dobóval, már-már úgy látszott nyernek is, amivel csapatunk nyerte volna a tornát, de 8 másodperccel a vége előtt egy megítélt személyi hiba, és a hozzá tartozó két büntetődobás, melyből az egyik bement, a Dobó javára billentette a mérkőzést 23:22-re.

A torna végeredménye:

  1. helyezet: Dobó Katalin Gimnázium,
  2. helyezet: Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium,
  3. helyezet: Petőfi Sándor Általános Iskola,
  4. helyezet: Babits Mihály Általános Iskola,
  5. helyezet: Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium,

Köszönöm diákjaink remek helytállását, és szüleik támogatását, amivel hozzásegítették iskolánkat ehhez a remek eredményhez!

Hajrá Esztergom, Hajrá Erzsébet                          Farkas István testnevelő