Beszámoló a kecskédi mezei futóverseny megyei diákolimpia döntőjének eredményeiről

Az iskolánkat 46 diák képviselte majdnem minden korcsoportban.

A helyszínt bérelt autóbusszal közelítettük meg. A diákok jó edzettségi állapotban felkészülten jöttek a versenyre. A versenyt megelőzően a testnevelő kollégákkal konzultálva a 2000 m síkfutás eredmények alapján történt a tanulók kiválasztása.

A verseny jó időjárási feltételek mellett zajlott. Rendhagyó esemény nem történt.

Második korcsoportban lányoknál egy diák állt rajthoz Zámbó Liza aki egyéniben a harmadik helyezést ért el és ezzel kivívta az országos döntőn való részvételt. A táv 1500 m volt.

Második korcsoportban fiúknál nem volt versenyzőnk. Ezután következett a harmadik korcsoportos lányok versenye ahol a 2000 m-en a tisztes helytállás volt a cél  amit (a 83 fős mezőnyben 3.-62. helyezést szerezték meg tanulóink) túl is teljesítettünk Hajdú Angelika Virágnak köszönhetően aki az előkelő 6. helyezést szerezte meg az erős mezőnyben.

A harmadik korcsoportos fiúk versenyén is hasonlóan népes mezőny gyűlt össze a 2500 m- es távra Itt is értékes helyezéseket szereztünk Kovács Noel 6. Czibula Mátyás 9. helyet vívta ki magának.

A negyedik korcsoportos lányok versenyén a 2500 m -es távon két tanulónk volt érdekelt Miszlai Míra 6. mig Balogh Boglárka 27. helyen végzett.

A nagyobbaknál a negyedik korcsoportos fiúk versenyéig kellett várnunk a továbbjutást jelentő harmadik helyezésre amit Szilágyi Botond abszolvált csapatunk számára. Itt már 4000 m volt a küzdelem távja Botond eredménye  mellett Hencz Áron és Kiss Balázs szerzett 6.és 8. helyezést. A Szilágyi Botond Hencz Áron, Villányi Csongor, Kiss Balázs  csapat második helyezéssel országos döntőbe jutott. A többi versenyző a középmezőnyben végzett.

Az 5.-6. korcsoportos lányok versenye egyszerre rajtolt. A versenyzőknek a 3000 m es távval kellett megküzdeniük miközben az alsóbb korcsoportok eredményhirdetése zajlott. A lányok mind várakozáson felül teljesítettek. Ötödik korcsoportban a Kritzer Dorina, Koppányi Boglárka, Holyba Kata, Szalai Panni négyes idén ismét kiharcolta magának a továbbjutást emellett Dorina 6. Bogi 3.  egyéni helyezést is bezsebelhetett. Ami Bogi számára a továbbjutást is jelenti. Hatodik korcsoportban Simó Anna és Rehovics Panna volt érdekelt az előbbi a negyedik míg az utóbbi a harmadik helyezést tudhatta magáénak a befutót követően. Így mindketten ott lesznek az áprilisi országos döntőbe.

A fiúk küzdelmében az  ötödik korcsoport futamával folytatódott a verseny. Itt a Szölgyén Koppány, Mártonfi Ádám, Putz Máté, Major Búlcsú quartett  állhatott fel a dobogó legalsó fokára.

Hátra volt még a hatodik korcsoport fiú versenyszám ahol ismét a jó csapat munkánk eredményeként diadalmaskodtak versenyzőink. Az 5000 m- es táv után a Klaszter Attila, Oláh Dénes, Krizsán Máté, Eck Bence , Erős Vince csapat állhatott a dobogó második fokára és ezzel kivívta a gödöllői részvételt.

Az országos döntőt április 12.-én rendelkezik Gödöllőn.

Gratulálunk versenyzőinknek  a sport eredményekhez és tovàbbi sportsikereket kívánunk a  tovább jutóknak.

Hasonló bejegyzések: