Megyei kosárlabda beszámoló 2024

Tisztelt Szülők! Kedves diákok!

Hétfőn, március 25-én utazott kosárlabda csapatunk Oroszlányba a Kosárlabda Diákolimpia III. korcsoportos Fiúk megyei döntőjére. Mivel előzetesen visszalépett a harmadik résztvevő csapat, ezért csak az oroszlányi, Hunyadi Mátyás Ált. Isk. és az esztergomi, Árpád-házi Szent Erzsébet Gimn. vett részt a megyei döntőn. A helyszín: az oroszlányi, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok volt.

Ide, Esztergomból helyközi járattal mentünk, kihasználva az ingyen utazás lehetőségét. Megérkezésünk után azonnal lejelentkeztettem a csapatot, és megkezdtük a bemelegítést.

Az ellenfél az oroszlányi NBI-es csapat utánpótláskorú játékosaiból került ki, tehát nekik állt a zászló. Két mérkőzést kellett vívnunk, 4X8 perces negyedek futóórával, a sporik szintén oroszlányi játékvezetők voltak.

A mérkőzés kezdetén meglepett minket a játékvezetők bíráskodása, sorozatosan ellenünk ítéltek faultot, a másik oldalon pedig mindent elnéztek, csak miután az ellenfél már jó 20-25 pontra elhúzott akkor ítéltek egy-egy faltot oda is.

A gyerekek hangosan zúgolódtak és én sem álltam meg bekiabálások nélkül. Az fordult meg a fejemben, hogy felállok és kérem a mérkőzés lefújását. Tudtuk, hogy az oroszlányi csapat nagyobb játékerőt képviselt, ezt el is mondtam a gyerekeknek az öltözőben is, de erre igazán nem volt szükségük, hogy még a pályát is megemeljék részükre, hogy lejtsen!

Az első mérkőzésen 11faultot kaptunk az ellenfél 3-at. A mérkőzés végeredménye: 66:25 volt a hazaiaknak.

A második meccsen, ha még lehet, ezt is megfejelték 17 faultot kaptunk Ők 7-et.

A második negyed nem szólt másról, csak arról, hogy a meglévő 5 csapatszemélyink után folyamatosan büntetőket dobattak az oroszlányi csapattal, volt, hogy kettőt-hármat is egymás után. Ezt a meccset 62:17-re vesztettük el.

A csapat tagjai voltak:

Berka Botond, Godór Gergő, Hegedűs Ábel, Pédl Gergely, Rozsár Máté, Szluha Zsombor, Gábor Dávid Áron, Harcsa Dániel, Rakóczki Balázs, Mezey Péter András, Borók-Köteles Máté.

Annak ellenére, hogy folyamatosan szembesültünk a fent leírtakkal, a gyerekek ügyesek voltak néha hangos ovációban tört ki a kispadunk a szép megmozdulások láttán, különösen, Szluha Zsombor játékát emelném ki, aki egy hasonlóan jó képességű ellenféllel viaskodott és így is kosarakat szerzett. De megemlíthetném Rakóczki Balázst is, aki bátran vállalta az egy-egyes helyzeteket

Ez a kis csapat a jövőre nézve, ha együtt marad, még sokszor elverheti az ellenfél csapatát bárki legyen is az.

Azért végül is a második helyen végeztünk a megyében, tehát fel a fejjel fiúk. és GRATULA MINDENKINEK!

Farkas István testnevelő!

Hasonló bejegyzések: