Úszóverseny beszámolók

Beszámoló úszó diákolimpia területi fordulójáról

A viadal 2021. 11.26. –án pénteken került megrendezésre.
Helyszíne az Esztergomi Szent István fürdőben volt.
Az egyes kettes korcsoport versenyzői 9: 00-kor rajtoltak
Az Árpád-házi Szent Erzsébet iskolát név szerint a következő tanulók képviselték:

I. Korcsoport: Nagy Tamás, Jankó Nóra, Varga Petra, Szalkay László, Remetei Zsombor, Németh Dávid,

II. korcsoport : Czibula Bertalan, Vas Virág, Pörsök Anna, Szalkay Zsuzsanna, Sallai Enikő, Valog Anna, Herr Géda, Perédy Sára, Molnár Gréta Sára, Marosi Zalán, Kecskés Zoltán, Balogh Anna, Pörsök Anna

III. korcsoport: Kemenes Mátyás Ákos, Czibula Mátyás Imre, Pörsök Mihály, Kovács Noel, Hajdú Angelika, Pörsök Mihály, Perédy Nóra,

IV. korcsoport: Szikágyi Botond, Koller Szabolcs, Fridman Ákos, Lesták Eszter, Nagy Csenge, Balogh Borbála, Miszlai Míra,

V-VI. korcsoport: Espasa Ramon Albert, Simó Anna, Vas Krisztina, Putz Máté, Putz Hanna, Kemenes Fanni, Ocskai Flóra

Nem kellet sokat várnunk az első éremre mindjárt az első számban 50 m háton Nagy Tamás volt eredményes és vívta ki magának az első helyezést. Ő még mell és gyors úszásban is felállhatott a dobogó második fokára  Ezután megkezdődött az éremeső. A sort Jankó Nóra folytatta hátúszás 2. helyezésével. A fiúknál Szalkay László Állhatott még fel a dobogó harmadik fokára a mell és a gyorsúszás után. Az első korcsoportban még Varga Petra szerzett mellúszásával harmadik helyezést és ezzel kivívta a megyeire való továbbjutást.

A második korcsoport helyezettjei a következők voltak: Czibula Bertalan hát mell gyors 2.,3.,3. helyezés, Vas Virág hát első helyezés, Perédi Sára, Szalkay Zsuzsanna, Sallai Enikő 1.,2.,3. helyezés mellúszás, Szalkai Zsuzsanna, Pörsök Anna 1.,2. helyezés gyors úszás valamint a 4x 50-es váltó Pörsök Anna, Szalkaí Zsuzsanna, Perédi Sára, Sallai Enikő szereplésével lett első és jutott tovább a megyei döntőre.

A harmadik korcsoportban a következők voltak eredményesek: 100 m hát Kemenes Mátyás, Czibula Mátyás szerzett 2.,3. helyezést. 

100m mellen Kovács Noel, Kemenes Mátyás lett 1.és 3. míg a lányoknál Perédi Nóra és Hajdú Angelika szerzett ugyancsak 1. és 3 helyet.

100m gyorsúszásban Czibula Mátyás és Kovács Noel állhatott fel a dobogó 2. és 3. fokára.

A negyedik korcsoportban Sziágyi Botond volt a leg eredményesebb ő mindhárom számban felálhatott a dobogóra háton első míg mellen gyorson második lett. A lányoknál Lesták Eszter ért el mellen 3. helyet és Miszlai Míra gyorson lett második. A lány váltó második helyezést ért el Miszlai Míra , Lesták Eszter, Balogh Borbála ésNagy Csenge hősies versenyzésével.

Az V- VI korcsoportban a fiúknál Espasa Ramon Albert szerzett érmet mindhárom számban háton második mellen harmadik gyorsban második helyezett lett. A fiúknál Putz Máté lett a győztes mellen A lányoknál pedig Simó Anna , Vas Krisztina lett háton 1.,3. mellen Putz Hanna, Kemenes Fanni 1.,2. gyorsban pedig Putz Hanna, Simó Anna 1.,2. . A fináléban a Simó Anna, Putz Hanna, Vas Krisztina, Ocskai Flóra váltó szerezte meg a tovább jutást jelentő első helyezést.

Gratulálunk versenyzőinknek és jó felkészülést a továbbjutóknak!

Úszás diákolimpia megyei forduló

A megmérettetésre 2021. 12. 08.-án szerdán került sor a tatabányai Gyémánt Fürdőben. A víz hőfoka kicsit melegebb volt a megszokottnál, de jó hangulatban vágtunk neki a versenynek.

A verseny résztvevői:

 I korcsoport: Nagy Tamás, Jankó Nóra, Varga Petra, Szalkai László,

II korcsoport: Czibula Bertalan, Vas Virág, Pörsök Anna, Szalkay Zsuzsanna, Sallai Enikő, Perédy Sára, Balogh Anna,

III. korcsoport: Kemenes Mátyás Ákos, Czibula Mátyás Imre, Kovács Noel, Hajdú Angelika, Perédy Nóra,

IV. korcsoport: Szikágyi Botond, Lesták Eszter, Miszlai Míra,

V-VI korcsoport:  Espasa Ramon Albert, Simó Anna, Putz Máté, Putz Hanna, Kemenes Fanni, Ocskai Flóra

A verseny ismét az I-II korcsoport versenyével kezdődött 9:00-kor

Az első korcsoportban Nagy Tamás állt rajthoz hát és gyors számban És hátúszásban meg is szerezte küldöttségünk első érmét amit a dobogó második fokán vehetett át. Ebben a korcsoportban még Varga Petra volt eredményes ő mellen  vívta ki megának a második helyezést.

A második korcsoport helyezései a következő képpen alakultak: Czibula Bertalan második helyezés  mell úszásban és a lány váltó Pörsök Anna, Szalkay Zsuzsanna, Sallai Enikő, Perédy Sára állhatott a dobogó második fokára.

A harmadik korcsoport helyezettei a következő voltak: Kemenes Mátyás mell 3. hát 2. hely, Czibula Mátyás hát 3. hely, Kovács Noel mell 2. hely, És Perédi Nóra aki mellúszásban a dobogó legfelső fokára léphetet és ezzel továbbjutott az országos döntőbe.

A negyedik korcsoportban Szilágyi Botond vívta ki magának az első helyet a hátúszók versenyén és ezzel ő is továbbjutó.

Az ötös hatos korcsoportban a Kemenes Fanni ,Putz Hanna Ocskai Flóra, Simó Anna váltó lett ezüstérmes és Simó Anna háton, Putz Hanna, Putz Máté pedig mellen vivta ki magának a továbbjutást és zsebelte be a versenyszám arany érmét. Anna gyorson is eredményes volt itt 3. helyet szerzett.

Gratulálunk versenyzőinknek a ragyogó szereplésért és jó felkészülést a tovább jutóknak!

Hasonló bejegyzések: