Mezei OB beszámoló

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

A Magyar Diáksport Szövetség idén is megrendezte a Diákolimpia keretén belül a Mezei Futó Országos Bajnokságot, melynek a hagyományokhoz híven Gödöllő adott otthont 2023. 04. 19-én.

Ide azok a versenyzők kaptak meghívást az ország minden pontjáról, akik a megyei versenyeken kitűntek és valamely korosztályban, egyéniben az első négy, csapatban pedig az első két helyet szerezték meg.

A gödöllői versenyen az öt korcsoportban az indulók száma elérte a 2300 főt, amely így a legnépesebb Diákolimpiai versenyszám lett!

Iskolánkat 8 tanuló képviselte, akik mindannyian remekül szerepeltek.

Először a II. kcs.-os lányok vágtak neki az 1500 méteres távnak, pontban 12 órakor, itt csapatunk is volt. Akik a megyei versenyen már kitűntek, hiszen a helyezési számok alapján ott messze a legjobb eredményt hozták. Ezért már sejteni lehetett, hogy erős csapat a miénk.

Nem is csalatkoztunk, az induló 20 csapatból az első helyet szerezték meg! Az egyéni továbbjutókkal együtt a mezőny létszáma 250 fő volt! A csapat tagjai egyéniben is remekeltek:

A csapat, (zárójelben az egyéni helyezési szám):

Szalkay Zsuzsanna (15),

Sallai Enikő (21),

Molnár Gréta Sára (49),

Pörsök Anna (62),

Berceli Eszter (63),

A következő versenyszámunk, amiben érdekeltek voltunk a III. kcs.-os lányok versenye volt itt a rajt 12:30 órakor kezdődött és a táv 2000 méter volt a 256 indulóból Zámbó Liza a 20. helyet szerezte meg!

A IV. kcs. lányoknál Bordács Bodza a 248 főből 56. helyen végzett (2500 méter), ami szintén remek eredmény!

Az V. kcs. fiúk között Szabó Misi állt rajthoz (4500 méter), igaz Ő nem sokkal korábban még sérült volt és a mezőnyben így is a 24. helyet szerezte meg!

Itt szeretném nagyon megköszönni azt a szülői segítséget, amit az utazás lebonyolításában kaptunk, név szerint Törőcsik Etusnak, és Dr. Berczeli Sándornak, akik vállalták a csapat szállítását. Etuska külön is foglalkozott tanítványaival hozzá segítve őket a remek szerepléshez! Tudni kell még, hogy a 8 versenyzőből 7 triatlonos és az Esztergomi Triatlon Klub tagjai, amely klubot, Heer Lajos vezeti, aki a közelmúltban Esztergom Sportjáért Életműdíjat kapott! Köszönjük Lajos bácsi!

Hajrá Szent Erzsébet!

Farkas István testnevelő

Hasonló bejegyzések: