Kosárlabda beszámoló

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Iskolánk négy csapata a B 33-as Komárom-Esztergom Vármegyei Kosárlabda Diákolimpián vett részt, 2023.12.07-én Oroszlányban a Krajnyik” Akác” András Sportcsarnokban. Korán indultunk egy bérelt kisbusszal, az utazást és a pontos érkezést egyaránt nehezítette a vártnál nagyobb mennyiségű hó, amely a közlekedésben is fennakadásokat okozott. Az oroszlányi szervezők késésünket megértve megvárták csapatunk érkezését és egy rövid bemelegítést követően kezdődött a torna, melyen a III-IV korcsoportos fiúknál 10 csapat, az V-VI korcsoportos fiúknál pedig 16 csapat volt jelen.

Először a III-IV korcsoportos fiúk mérkőztek:

A Team: Ilyés Iván, Szluha Zsombor, Pédl Dániel, Rozsár Máté,

B Team: Berka Botond, Gódor Gergő András, Pédl Gergely,

Az „A” és a „B” csapatunk holtversenyben az ötödik helyet szerezte meg, ezen a rangos versenyen. Ahol többek között az OSE Lions NB I-es utánpótlás versenyzői is rajhoz álltak.

Majd a nagyobbak következtek:

A Team: Demeter Balázs, Marosy Zoltán Thomas, Németh Tamás Levente, Szabó Vince,

B Team: Vad Máté, Csékei-Móricz Márton Vitéz, Major Bulcsú, Kemp Balázs,

Fordulatos és nagyon izgalmas mérkőzést vívott az „A” csapat a Franka 2 csapatával és egy ponttal sikerült őket legyőzni. Ezután szoros és kevésbé szoros mérkőzések következtek, mindkét csapat számára, de nagyon elégedett voltam a srácokkal. Ezt a tornát felkészülési mérkőzésnek szántuk mivel januárban iskolánk rendezi a III-VI korcsoportos fiú Kosárlabda Városi Bajnokságot és ott szeretnénk minden korcsoportban a dobogón végezni.

Köszönöm a srácoknak a lelkes hozzáállást, a küzdeni tudást és hogy vállalták a részvételt. A szülőknek pedig, hogy lehetővé tették gyermekük részvételét és ezáltal iskolánk is képviseltethette magát a tornán.

Köszönettel: Farkas István testnevelő          

Hasonló bejegyzések: