Floorball Diákolimpia

Az idei Diákolimpia versenysorozatában három csapatunk is érintett volt (4-5-6. korcsoport). Hagyományosan már a vármegyei forduló is küzdelmes volt, hiszen Komáromban az OB1 legerősebb csapata található, és az itt igazolt játékosok a környék több iskolájának a színeiben is indulnak a Diákolimpián. Ezért aztán bravúros teljesítménynek mondható, hogy mindhárom csapatunk a 2 továbbjutó között végzett, így az országos elődöntőben folytathatták. Itt 5 megye 2-2 legjobb csapata mérte össze a tudását.

A 4. korcsoportos csapat (Alman Péter, Bónis Márton, Cserép Bendegúz, Debreceni Áron, Lesták Dániel, Závorszki Ábris) sajnos nem tudta megismételni a megyein mutatott teljesítményét, így az 5. helyen végeztek. Egy héttel később következett az 5. és 6. korcsoport országos elődöntője. Itt külön nehézséget okozott, hogy a kisebb csapatból hárman a nagyoknál is feljátszottak, így nekik egy nap alatt 11 mérkőzést kellett lejátsszaniuk. A cserék rotálásával azért igyekeztünk pihentetni őket, de így is komoly teher volt a vállukon.

Végül mégis szinte tökéletesre sikerült a nap: az 5. korcsoportos csapat – ahol egyébként a cseresor 4.korcsoportos játékosokból állt – (Bónis Márton, Cserép Bendegúz, Debreceni Áron, Kis János, Kis Tamás, Vas András) veretlenül végzett az 1.helyen, s jutott az országos 8 csapatos döntőbe. A 6. korcsoportos csapat is szépen menetelt (Kis János, Kis Tamás, Lovasi János, Német Tamás Levente, Ungi Bálint, Vas András), és szoros küzdelemben egy hajszállal maradtak csak le a továbbjutás jelentő első két helyről. Végül a bronzmeccsen a nagy esélyes Kultsárt drámai mérkőzésen legyőzve a dobogó 3. fokára állhattak fel.

Gratulálunk a fiúknak!

Szánthó Roland

Hasonló bejegyzések: