KOSÁRLABDA VÁROSI DIÁKOLIMPIA – BESZÁMOLÓ

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Kosárlabdás szempontból nagyon mozgalmas volt az elmúlt két hét. Először iskolánk IV. korcsoportos kosárcsapata kezdte el a versenyzést a Kosárlabda Diákolimpia városi versenyén, ahol négy csapat jelentkezett a küzdelmekre.

A mérkőzéseket a Dobó kezdte a Frankával, ahol az utóbbi győzött, a másodi mérkőzést mi vívtuk a Babits-csal. Itt, bár nagyon harciasan kezdtek az ellenfél játékosai, és nem ismertek eladott labdát – a szívük vitte előre őket -, azért a technikásabb nagyobb rutinnal rendelkező Árpád-házi nyert.

Majd ezt követte a Babits – Dobó bronz meccs, ahol a Dobó fölénye már az elején megnyilvánult és ez volt a jellemző a meccs végéig is.

Az utolsó meccset mi játszottuk a Frankával az aranyért, ahol a Franka már az elején elhúzott nyolc kosárral, és utána is csak növelte előnyét, nagyon látszott a két csapaton, hogy míg a Franka – összeszokottságánál fogva – a csapatjátékra helyezte a hangsúlyt, addig a mieink ennek hiányában az egyéni játékot erőltették, ami a kulcsjátékosok idő előtti kifáradásához és a támadójáték eredménytelenségéhez vezetett. Végül megérdemelten lett első a Franka.

Eredmények:

  1. Franka,
  2. Erzsébet,
  3. Dobó,
  4. Babits,

A csapat tagjai: Debreceni Áron, Nagy Ábel, Kató Dávid, Horváth László, Mikesy Márton, Pédl Dániel, Tomán András, Harcsa Levente, Szluha Zsombor, Hegedűs Ábel, Gódor Gergő, Pédl Gergely, Berka Botond, Rozsár Máté, Mezey Péter, Rakóczki Balázs.

Egy héttel később: 2024. 02. 07-én játszottuk a következő mérkőzésünket immáron a III. korcsoportosokkal, itt csak két csapat volt időközben a Mindszenty visszamondta a jelentkezését.

A Dobó és mi voltunk tehát. Már a bemelegítésnél odajött hozzám a Dobó edzője Hartmann János és azt mondta, hogy „ezt a meccset megnyeritek, mert nincs emberünk, aki a Zsombort semlegesíteni tudná (Szluha Zsombor 6.B)”.

Szerencsére ez így is lett, bár nem vagyok biztos benne, hogy Zsombor dobta a legtöbb kosarat. Többen is „szeletet kértek a tortából” és odatették magukat pl. Rozsár Bálint, Gódor Gergő, Pédl Gergely, az egész csapat nagyon ügyes volt. Köszönhető ez talán annak, hogy az elmúlt héten is játszottak, felversenyeztek a IV. korcsoport mérkőzésein így már nem voltak annyira lámpalázasak.

Eredmény:

  1. Árpád-házi,
  2. Dobó,

A csapat tagjai: Szluha Zsombor, Hegedűs Ábel, Gódor Gergő, Pédl Gergely, Berka Botond, Rozsár Máté, Mezey Péter, Rakóczki Balázs, Gábor Dávid Áron, Borók-Köteles Máté.

Ezzel a szerepléssel a csapat kivívta a megyei döntőn való részvételt, ami Oroszlányban lesz 2024. 03. 31-én.

A nagyobbaknak, V-VI. korcsoport, még 02.22-én lesz a városi torna, de itt csak amatőr játékosok vehetnek részt, reméljük ott is ügyesek leszünk.

Köszönöm a srácoknak a lelkes hozzáállást, a küzdeni tudást és hogy vállalták a részvételt. A szülőknek pedig, hogy lehetővé tették gyermekük részvételét és ezáltal iskolánk is képviseltethette magát a tornán.

Köszönettel: Farkas István testnevelő

Hasonló bejegyzések: