Papucsszaggató királykisasszonyok

2005. óta ünnepeljük szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján a magyar népmeséket. Ezen a napon minden népmesét szerető gyerek és felnőtt megkülönböztetett tisztelettel fordul mind a magyar, mind más népek meséi felé.

Iskolánk is megemlékezett e jeles napról és az 5. évfolyam diákjaival közösen interaktív mesehallgatással ünnepeltük a  Népmese Napját iskolánk könyvtárában.
Kulcsár-Elek Csilla, a Csillangó MeseMűhely alapító tagja magával ragadó, ízes tájszólással mesélte el nekünk a papucsszaggató királykisasszonyok történetét, segítségével egy pillanat alatt a mesébe csöppenhettünk és szőhettük közösen a mese fonalát.

A mesét nemcsak eljátszottuk, de meg is örökítettük. Kézműves foglalkozáson belül a meséhez kapcsolódó 3 D-s árnyképet készítettünk Szekrényessy Balázs bábtervező képzőművész segítségével, aki beavatott minket az árnyképkészítés, sőt mi több, a manapság oly közkedvelt 3 D-s képalkotás titkaiba. 

Reméljük, senki nem bánta meg, hogy eljött, és mint a legkisebb királykisasszonyt megszemélyesítő Emma újságolta lelkendezve édesanyjának, „benne volt a mesében!” 

Szekrényessy Teodóra

Hasonló bejegyzések: