Beszámoló a Kosárlabda Diákolimpia IV. korcsoportos lányok Országos Elődöntőjéről

2024. 05. 7-én (kedden) Budapestre a Grosics Gyula Katolikus Sport Általános Iskolába utazott 12 fős iskolai csapatunk, ahol a Kosárlabda Diákolimpia IV. korcsoportos lányok Országos Elődöntőjén vettünk részt.

Nagyon jó hangulatban vágtunk neki az utazásnak, a lányok elkérték Ági néni féltve őrzőt röplabdás mezeit, így már volt mibe csinosan felöltözni. Odafelé menet a vonaton a mezek méret szerinti válogatása közben a frizurát is megcsinálták egymásnak a lányok. Így mindenki elégedetten szállt le a vonatról, majd egy metróátszállással gyorsan oda is értünk a helyszínre.

Itt már vártak minket a házigazdák a Grosics Gyula Katolikus Sport Általános Iskola növendékei, akikről aztán kiderült, hogy a tavalyi Országos Döntőt megnyerő csapatról van szó, és mellékesen a BEAC utánpótláskorú csapatának a tagjai.

Elkezdtük a bemelegítést, majd kicsit megkésve érkezett meg az Országos Elődöntő harmadik csapata a Miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskola diákjai.

Mi kezdtük a mérkőzést a házigazdával, Dávid és Góliát állt ki egymás ellen, de a lányok derekasan küzdöttek, már a mérkőzés előtt beszéltem Nekik arról, hogy az ellenfél nagyon rutinos sokat próbált és jól összeszokott játékosokból áll, és ezt a csapatot sajnos nem tudjuk majd legyőzni.

Az első félidő játéka után a mérkőzést megállították, mert a két csapat közötti pontkülönbség elérte a 40 pontot.

Mivel mi voltunk a vesztes fél, a következő mérkőzést is mi kellet, hogy kezdjük a miskolci csapattal, itt már voltak reményteli pillanatok is, többször bevettük az ellenfél palánkját és kosarat is dobtunk, ám sajnos itt is alul maradtunk.

Ezt követte a másik két csapat mérkőzése, amit a hazaiak nyertek nagy fölénnyel, úgy, hogy itt is meg volt a 40 pontos különbség (57-17).

A végeredmény tehát:

  1. Grosics Gyula Katolikus Sport Általános Iskola, Budapest,
  2. Szabó Lőrinc Általános Iskola, Miskolc,
  3. Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola, Esztergom,

A csapat tagjai voltak, és bronzérmesek:

Alszegi Boróka, Banai Polla, Borók-Köteles Hanna, Dobos Boglárka, Gyurász Babett, Juhász Tímea, Maradi Nóra, Molnár Hanna, Nagy Enikő, Partli Hanna Zoé, Zajti Réka Tímea.

Ezt követően elmentünk még az ETELE plázába, ahol mindenki megebédelt, majd útnak indultunk hazafelé.

Köszönöm a lányoknak a részvételt, a szülőknek, hogy támogatták gyermekük versenyre való eljutását és a versenyen való részvételüket!

Farkas István testnevelő

Hasonló bejegyzések: