Kosárlabda beszámoló

Iskolánk hosszú kihagyás után, (Covid) ismét kosárlabda mérkőzést rendezett.

A 2021/2022 –es tanév körzeti döntőjét rendeztük meg négy csapat részvételével. A rendezést nehezítette, hogy a jegyzőkönyvvezetést korábban végzők elballagtak, és mivel az óta nem rendeztünk ilyen eseményt senki sem volt, aki a helyükbe léphetett volna. A problémát a Dobó Katalin Gimnázium oldotta, meg akik hoztak egy „Írástudót ”és diákjaink a 10.A-ból segítettek a rendezés zavartalan lebonyolításában.

A tornát a Ferences Gimnázium és a Babits Mihály Általános Iskola csapatai kezdték, előbbi 52-21-re nyert. Ezt a mi csapatunk és a Dobó Katalin Gimnázium mérkőzése követte, sajnos házigazdaként is 51-11-re kikaptunk. Azt kell, hogy mondjam ez volt a papírforma, az ellenfél folyamatos edzés (EKE) és mérkőzés tapasztalatot tudhat maga mögött, míg csapatunk erre az alkalomra állt csak össze és korábban még így együtt soha sem játszott. A vesztes mérkőzést követően ismét mi játszottunk a Babits Mihály Általános Iskola csapatával, akiket szoros mérkőzésen sikerült legyőzni 29-17-re, ezzel a III. helyet is megszereztük, majd következett a két győztes csapat mérkőzése. Az első negyedet a Franka hozta több mint tíz ponttal, majd a Dobó szívós munkával felzárkózott és a vezetést is átvette, így alakult ki a végeredmény 45-41-re. Nyert a Dobó csapata egy nagyon kiélezett fordulatos mérkőzésen.

A végeredmény a következő:

I. Dobó Katalin Gimnázium,

II. Ferences Gimnázium,

III. Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium,

IV. Babits Mihály Általános Iskola,

A Bajnokságban iskolánkat a következő tanulók képviselik:
1. Simon Ervin 8.C
2. Bónis Márton 7.B
3. Sági Róbert 8.C
4. Alman Tamás 8.B
5. Tóth Gellért 8.B
6. Szarka Dávid 8.B
7. Hencz Áron 8.B
8. Vas András 7.B
9. Visnics Luca 7.C
10. Balogh Olívia 7.C
11. Kovács Márk 8.B
12. Bíró Nikoletta 9.B

Hálásan köszönöm a diákoknak a részvételt, külön kiemelném Bíró Nikolettát, aki eredményes játékával a csapat meghatározó egyénisége volt, olyannyira, hogy nélküle biztosan nem tudtunk volna dobogósok, lenni!

És köszönet, mindenkinek, akinek a munkája hozzájárult a verseny eredményes lebonyolításához!

Farkas István testnevelő

Hasonló bejegyzések: