Kosárlabda diákolimpia beszámoló

A kosárlabda sportágban a III. kcs.-ban folyó hó 1.-én, a Dákolimpia Városi fordulójára került sor a Dobó Katalin Gimnáziumban három csapat részvételével, melyek között iskolánk csapata is képviseltette magát. A rendező csapat mellett a Babits Mihály Általános iskola is részt vett.

Az első mérkőzést a hazai csapattal játszottuk ahol a papírforma érvényesült, jelesül az amatőrök és a versenyszerűen sportolók csaptak össze. Ennek megfelelően alakult a végeredmény is 42:2 re kikaptunk!

Ezt követte a Babits összecsapása iskolánk csapatával ahol már sikerült nyernünk 26:12-re. Ezt követte a Babits összecsapása a Dobóval mely ismét több mint negyven pontos győzelmet hozott a házigazdáknak.

A szembeötlő erőkülönbség ott keresendő, hogy a Dobóban rendszeres, korosztályokra bontott edzések vannak, nálunk sajnos nincs ilyen, ezért rendszeresen a boxzsák szerepével kell, szembesülünk, ha kosárlabda tornára megyünk! Pedig itt is vannak tehetséges és ügyes gyerekek, akik rendszeres edzés mellett ennél sokkal jobb eredményre is képesek lennének!

Iskolánkat a következő diákok képviselték:

  1. Borbély Márton, 7. C
  2. Juhász László, 7. C
  3. Nagy Ábel, 7. C
  4. Kovács Bálint,7.C
  5. Sági Tamás,7.C
  6. Varga Álmos,7.A
  7. Horváth László, 7.A,
  8. 8. Szőgyén Hunor,7.A
  9. 9. Ilyés Iván,7.A
  10. 10. Szabó Levente,8.C
  11. 11. Dudás Ádám,8.C
  12. 12. Mikesy Márton,6.A
  13. 13. Debreceni Áron,7.C

A gyerekek kiválóra vizsgáztak küzdeni tudásból, mindenki megérdemli a dicséretet. A következő verseny, amin szintén részt veszünk a III. kcs-os Városi Diákolimpia lesz február elsején szintén a Dobóban.

Köszönettel: Farkas István

Hasonló bejegyzések: