Beszámoló a Katolikus Iskolák Diák Sportszövetségének 31. KIDS Kupa országos versenyéről!

Iskolánk IV. korcsoportos fiai kosárlabda sportágban a Katolikus Iskolák Diák Sportszövetségének 31. KIDS Kupa országos versenyén vettek részt, 2024. 05. 31-én (pénteken) Budapesten a Piarista Gimnáziumban.

Csapatunk az „A” csoportba került.

A tornán a következő csapatok vettek részt:

A csoport:

1.Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium – BUDAPEST,

2.Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola – ESZTERGOM,

3.Dugonics András Piarista Gimnázium – SZEGED,

B csoport:

1.Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda – GÖDÖLLŐ,

2.Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium – ESZTERGOM,

3.Piarista Gimnázium – BUDAPEST,

Az Időrend:

péntek1. pálya
19-9.45A1-A2
29.45-10.30B1-B2
310.30-11.15A1-A3
411.15-12.00B1-B3
512.00-12.45A2-A3
612.45-13.15B2-B3
713.30-14.15AII-BI
814.15.15AI-BII
915-15.45III.helyért
1015.45-16.30Döntő

Az időrend nagyon szoros volt, látható, hogy bemelegítésre, pihenésre sem hagytak időt a szervezők, ha valamely csapat az utána következő meccset is játszotta, fordulnia kellett és máris egy másik csapat ellen kellett játszania. Így természetes volt a csúszás, egy pályán játszattak hat csapatot, úgy, hogy a csoportból az első két csapat, aki továbbjutott, négy meccset kellett, hogy lejátszon!

9:00-kor kezdtük az első mérkőzést a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziummal, az első akadályt sikeresen vettük 29:24-re nyertünk, majd kétórás pihenővel játszottuk a következő meccsünket, ami nagyon jól jött, ugyanis szükség volt a nagyágyúk folyamatos játékára, amiben meglehetősen el is fáradtak. Gondolok itt, Ilyés Iván Mihály 8.A, Nagy Levente 9.Ny, és Horváth László 8.A játékára. Ők dobták a pontokat és nélkülük nem tudtunk volna nyerni.

A következő ellenfél a Dugonics András Piarista Gimnázium csapata volt, egy nagyon lelkes és hajtós csapat, láttuk a korábbi meccsüket. Noha csak hatan voltak, mindent elkövettek a sikerért itt már tudtam játszatni a második sorunkat is ezt 36 19-re hoztuk.

Ezt követően bekerültünk a négyes döntőbe, ahol a „B” csoport második helyezettjével kellett játszanunk, ez a Piarista Gimnázium, a házigazda csapata volt. Itt már nagyon látszott az olmos fáradtság a húzó embereken.

A második félidőben látva a biztos vereséget a második sort is felvittem, hogy némi pihenést biztosítsak a bronz mérkőzés előtt a csapat ponterős játékosainak, és itt jött el az a pillanat amikor a mérkőzés végén a már holt fáradt csapatnak le sem kellett jönnie a pályáról, mert egyből kezdődött a bronz meccs azzal a csapattal, akiket az első mérkőzésen már megvertünk.

Sajnos nem tudtunk felpörögni, immár negyedszer! Simán kikaptunk, egy nagyon fáradt és szomorú csapatként indultunk haza, amilyen jól kezdődött számunkra a torna, most annyira nem tudtunk megbékélni a helyzettel. Úgy éreztük, hogy kilopták a sajtot a szánkból. A döntő mérkőzését meg sem várva elindultunk a pályaudvarra, mert az utolsó mérkőzés már nagyon későn kezdődött, a Franka játszott másodszor a Piaristákkal!

A fiúknak remek helytállásukért, amivel a negyedik helyet szerezték meg őszintén gratulálunk, reméljük, hogy jövőre már a dobogóra is felléphetünk!

Az országos tornán résztvevő diákok névsora:

Berka Botond 6.B, Hegedűs Ábel 6.B, Horváth László 8.A, Mikesy Márton 7.A, Pédl Dániel 7.A, Pédl Gergely 6.B, Rozsár Máté 6.A, Ilyés Iván Mihály 8.A, Nagy Levente 9.Ny, Rakóczki Balázs 5.B, Mezey Péter András 5.B, Szabó Levente Albert 9.Ny.

Köszönettel: Farkas István!

Hasonló bejegyzések: