Őszi országos olvasóverseny


Nagy örömünkre megérkeztek az oklevelek és ajándékcsomagok!

A Gödöllői HEBE Kft által meghirdetett Őszi országos háromfordulós olvasóverseny célja, hogy az alkotószellemű gyerekek színvonalas projektfeladatokon keresztül  elmélyülhessenek egy-egy regény olvasásában. A hat korcsoportban induló háromfordulós verseny alatt kreatív feladatokon keresztül ismerkedhettek meg részletesebben egy-egy regénnyel. A csoportos versenyzőknek különböző projektmunkákat is kellett készíteni (tabló-, plakát-, prezentáció-, egyéni fogalmazások készítése). A versenyt rendhagyó olvasónaplóval kellett kiegészíteni, melyet lapbook formában nyújthattak be a tanulók. Az Őszi olvasóversenyen több, mint 800 gyerek vett részt.

Iskolánkat  15 diák 6 csoportban képviselte az  5. A és B osztályokból. Ők  Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk  c. regényét dolgozták fel. Nagyon magas színvonalon teljesítettek.

Az egyes fordulók után is sok dicséretet kaptak. Az Őszi olvasóverseny zárt facebook csoportjában a szervezők külön gratuláltak a gyerekeknek a lelkesedésükért, az igényes és színes munkákért, de az igazi örömet mégis az okozta, hogy két csapatunk  is a győztesek között tudhatta magát.

Hajdú Angelika és Vas András 5.B osztályos tanulók a megszerezhető 240 pontból 238 ponttal a 2. helyezést érték el. Kupcsek Édua és Vodicska Gábor szintén az 5.B osztályból 237 ponttal a 3. helyezést  szerezték meg. Jutalmuk oklevél és ajándék.

Az 5.A osztályból Aranyos Adél, Pózmány Róza és Rehovics Katalin csapata a 240 pontból 231.5 ponttal a 8. helyen végzett. Homor Simon és Molnár Zétény csapata 203 ponttal a 13. helyen, Szuhi Janka, Veres Anna és Varga Tünde csapata 202,5 ponttal a 14. helyen, valamint Eck Emma, Csereklye Noa és Szlapák Zoé csapata a 175,5 ponttal a 18. helyen végeztek. Ők oklevelet kaptak.

Mindannyijuknak szeretettel gratulálunk ezúttal is, és reméljük, hogy felejthetetlen irodalmi tudással, és kreatív élményekkel lettek gazdagabbak. A kedves Szülőknek is nagyon szépen köszönjük a sok segítséget és a támogatást!

A Tavaszi országos olvasóverseny határidejét meghosszabbították, aki kedvet kapott, még jelentkezhet!

https://levelezoversenyek.hu/olvasoverseny-2-felev/

 

Szekrényessy Teodóra

Iskolai könyvtáros

Hasonló bejegyzések: